AVUI NO M'ESPEREU PER SOPAR


"Una més i hauràs d'entrar. Avui l'has fet. Avui ja van dos vegades. Ja saps que entraràs a presó?". La veritat: avui, em sembles massa dur. Si tu, Codi Penal o ... Legislador, tant és.

Tu no l'has vist tremolar a garjoles i tampoc els ulls vermells del seu marit. Avui els nens no han anat a l'escola i l'àvia encara no sap què passa, el cotxe té més de sis multes de la zona blava i a la feina pensen que avui no s'ha trobat bé. Ell no s'ha dutxat perquè l'ha estat esperant tota la nit a la porta de comisaria amb l'esperança de poder parlar només un minut amb ella i dir-li que ell està allà. Ella, tampoc s'ha dutxat. A comisaria no hi ha dutxes. Tampoc sabies que aquesta nit mentres la detenien li ha baixat la regla i s'ha hagut de canviar als lavabos de comisaria amb la porta oberta mentres un agent de policia li demanava "ràpid, que és el canvi de torn" a l'altre costat.

Tampoc saps que està calmada i que les manilles no li fan falta. Per no saber ... tampoc que ha travessat el jutjat sencer per arribar al despatx del jutge, amb unes sabates sense cordons que li ballen un rock a cada pas, que ha ensopegat i no ha pogut controlar la caiguda perquè li han anul.lat les mans. Que quan passava, dos nens amb mocs a la cara, un estafador, un violador, un il.legal, un funcionari de correus, dos sindicalistes i el seu marit se l'han quedat mirant. Saps que va baixar la mirada? Saps que va poder sentir que la pudor que sentia venia d'ella?

Ahir no va donar positiu a la prova d'alcoholèmia perquè no la va arribar a fer. No era capaç de mantenir la respiració els segons que els agents l'indicaven. Va interrompre la prova tres vegades i avui el Fiscal escriu que va desobeir les ordres dels agents, que no anava en condicions de conduir perquè els agents diuen amb una "x" a cada casella de l'Acta de Simptomatologia que tenia "pèrdua de reflexos, parla pastosa, pèrdua de la verticalitat". La seva amiga li ha dit al Jutge que no havia begut i que no hagués permès en cap cas que la seva amiga conduís si en realitat anava en aquell estat; que únicament es va posar molt nerviosa, no va saber bufar i els agents es van alterar cada vegada més amb ella i ... és igual... els agents han marcat les "x" suficients perquè el cas estigui perdut.

Això sí que ho saps: entrarà a presó perquè té antecedents penals pels mateixos delictes. Va ser condemnada una vegada, fa un any. Suposo que no ha d'haver cap altre mesura que t'agradi més, que trobis més raonable i més proporcionada a aquest cas ( a ella), que l'omnipresent pèrdua de llibertat.

1 comentario:

Anónimo dijo...

Realmente ver la realidad desde el punto de vista de quien está a punto de entrar a prisión es dramático.

Pero considero que hay un detalle que se te escapa, y son las miles de muertes al año en carreteras, muchas de ellas provocadas por una copa de más.

Realmente crees que esta persona se puso nerviosa al soplar y no pudo? Cómo no se puede soplar? porque al respirar prácticamente ya estamos soplando...

Quien más quien menos ha pasado en algún ocasión por un control de alcoholemia, y que yo sepa la cárcel no se ha llenado de "asmáticos"... tal vez de fondo había otro problema: esta persona, que ya tenía antecedentes, esa noche sí había "soplado" y ante la atención de los policías le entró pánico.

Que dice su amiga que si hubiera bebido no le hubiera dejado beber? Me pregunto por qué no hizo lo mismo hace un año (o el tiempo que fuese), cuando la pillaron por primera vez.

En fin, puede que realmente sea muy duro ver a alguien querido en tan duras circunstancias, pero más duro es ver a alguien querido herido o muerto en accidente por culpa de alguien que esa noche sí había soplado.